De ce covor PVC?

De multe ori ne punem întrebarea: De ce să aleg un covor PVC şi nu un alt tip de pardoseală potrivit pentru o incapere?

Ai nevoie de o pardoseală durabilă, rezistentă la trafic și la acțiunile agenților chimici dar și potrivită pentru păstrarea igienei? Atunci ceea ce ai nevoie este un covor PVC!

Caracteristicile speciale ale covorului PVC oferita de noi:

  • rezistenta la bacterii si microbi – antibacterial
  • antiderapant si antistatic
  • nu isi modifica culoarea si nici proprietatile (antibacterian si antiderapant) pe toata durata de folosinta, fiind tratat in masa cu poliuteran;
  • durata mare de viata;
  • ofera un aspect continuu si uniform pentru intreaga suprafata a pardoselii, intrucat imbinarile se realizeaza cu cordonul de sudura, ceea ce contribuie la eliminarea surselor de mizerie si impuritati;
  • rezistent la zgarieturi si trafic;
  • bun izolator termic si fonic;
  • rezistent la substante chimice.

Unde pot folosi un covor PVC?

Covorul PVC este poate prima alegere cand vine vorba de decorarea pardoselii in cabinete medicale, spitale, clinici, etc. Pentru aceaste tipuri de spatii, care impun anumite norme de igiena specifice si foarte bine reglementate, covorul PVC indeplineste cu brio cerintele necesare: este tratat antibacterian si antifungic iar in compozitia acestuia intra materii prime non-alergenice, care nu dauneaza sanatatii.

In plus, in cazul spatiilor dotate cu aparatura speciala (salii de operatii, camere pentru depozitarea serverelor), covorul PVC poate sa fie tratat pentru a fi conductiv, si astfel poate prelua campul electrostatic din incaperea respectiva.

In ultimii ani, piata de covor PVC s-a bucurat de o popularitate tot mai mare, mai ales odata cu implementarea anumitor norme de igiena pentru spatiile apartinand industriei alimentare sau a celor din domeniul sanitar, in care sunt prevazute montarea doar a pardoselilor din covor PVC sau din rasina epoxidica. Daca insa comparam covorul PVC cu pardoselile epoxidice, acestea din urma au dezavantajul ca sunt mult mai dure, mai zgomotoase si mai reci.

Pe langa spatiile medicale si  sanitare, pardoselile din PVC sunt foarte des intalnite si utilizate in industria alimentara (brutarii, laboratoare, carmangerii), spatii si galerii comerciale, birouri si showroom-uri, educatie, hoteluri si restaurante, terenuri sportive indoor, magazine, depozite, sali de asteptare, holuri si orice alte spatii cu trafic intens.

Cum se monteaza?

Primul lucru care se impune a fi realizat consta în verificarea condiţiilor prealabile montajului. Astfel, echipa de montaj trebuie să testeze stratul suport sub aspectul umidităţii, planeităţii şi durităţii (prelevând probe din şapa grosieră) şi neomiţând să măsoare exact umiditatea relativă a aerului. Dacă aceste condiţii prealabile nu sunt corespunzătoare, montajul nu se poate realiza până la corectarea lor. Astfel, dacă în cazul unei umidităţi prea mari a stratului support există posibilitatea aplicării unei bariere de vapori, pentru rezolvarea problemelor din sfera umidităţii relative a aerului singurul remediu este răbdarea… până aceasta se reglează natural. După aplicarea barierei de vapori în două straturi, în vederea închiderii porilor, pe suprafaţă se presară din abundenţă nisip de cuarţ (plajă).

Covorul PVC face parte din gama pardoselilor ce se montează exclusiv pe şapă autonivelantă deoarece, fiind un material maleabil şi lucios, preia toate eventualele denivelări ale stratului suport.
Totodată, în cazul unei lucrări executate într-o zona de trafic intens precum o instituţie medicală, şapa autonivelanta trebuie să aibă o rezistenţă la impact de minimum 25 N. După 48 de ore de la turnare, şapa autonivelantă se poate şlefui în vederea amorsării suprafeţei şi aplicării adezivului.